Το πετιμέζι

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Molasses tag

 

 

Η γλυκιά γεύση του φέρνει γλυκές αναμνήσεις από τα παλιά.

Το πετιμέζι προσδίδει άρωμα, χρώμα και πολλά θρεπτικά συστατικά όπου κι αν χρησιμοποιηθεί.

Είναι ένα πολύτιμο φυσικό προϊόν, πλούσιο σε ενέργεια, φυσικά αντιοξειδωτικά συστατικά, ιχνοστoιχεία και φυσικά σάκχαρα του σταφυλιού.

 

Παλαιότερα θα χρησιμοποιείτο σαν διατροφικό συμπλήρωμα αλλά και σαν φάρμακο. Σήμερα είναι κατάλληλο για πολλές παραδοσιακές χρήσεις, όπως:

- μουσταλευριά και μουστοκούλουρα, αντί για μούστο (1 μέρος πετιμέζι και 2-3 μέρη νερό),

- γλυκά, λουκουμάδες, τηγανίτες, αντί για ζάχαρη (1:1),

- σιρόπι στο παγωτό, γλυκαντικό στο γιαούρτι κ.ά.

 

Πλέον χρησιμοποιείται και σε σύγχρονα gourmet πιάτα με κρέατα, ψάρια και λαχανικά, σε σάλτσες και dressing.

Στο Κτήμα Αγγελακόπουλου δημιουργούμε πετιμέζι με την παραδοσιακή διαδικασία συμπύκνωσης του μούστου από τον εξαιρετικό και ώριμο ροδίτη των αμπελώνων μας.