Ποιοι είμαστε

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

logo vertical main

Το 1890 ο προπάππους μου Δημήτριος Αγγελακόπουλος αγόρασε και εκχέρσωσε το πρώτο του αγροτεμάχιο στις πλαγιές της Αιγιάλειας, στο χωριό Κούμαρη Αιγίου, στη Βόρεια Πελοπόννησο. Εγκατέστησε το πρώτο του σταφιδάμπελο, την χρυσή εποχή της παραγωγής και εξαγωγής της κορινθιακής σταφίδας. Κατόπιν ο παππούς μου και συνονόματος Σωτήρης Αγγελακόπουλος, συνέχισε την ανάπτυξη των κτημάτων ως το 1950.

Τότε, ο πατέρας μου Δημήτρης Αγγελακόπουλος ξεκίνησε την προσπάθεια επέκτασης του κτήματος και μετατροπής μέρους του σε ελαιώνα, φυτεύοντας ελιές των καλύτερων ελληνικών ποικιλιών «Πατρινή» και «Κορωνέικη».

Σήμερα εγώ, ο Σωτήρης Αγγελακόπουλος, είμαι πια υπεύθυνος για τη συνέχιση της οικογενειακής παράδοσης. Το 1995 επέλεξα να ασχοληθώ με τη γη των προγόνων μου και όχι με αόριστες σπουδές.

Δέκα χρόνια μετά, το 2005, ξεκίνησα τη νέα μορφή του κτήματος. Ανασυγκρότηση, εκσυγχρονισμός και επέκταση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού αλλά και τυποποίηση και εμφιάλωση των προϊόντων.

Ξεκίνησα όμως και μια προσπάθεια αναβίωσης και των υπόλοιπων παραδοσιακών προϊόντων του κτήματος: παραδοσιακό ξύδι, βαλσαμικό ξύδι, πετιμέζι και κρασί. Η προσπάθεια μεγάλη και κουραστική, αλλά η χαρά και η περηφάνεια μου ακόμα μεγαλύτερη, ξέροντας ότι μπορώ να προσφέρω μια σειρά τοπικών παραδοσιακών προϊόντων:

Κάποια προϊόντα μας έχουν ήδη αναγνωριστεί και βραβευτεί.

Σήμερα, το παλιό μεγάλο αγρόκτημα με τα 120 χρόνια ιστορίας, διαθέτει μια έκταση 200 περίπου στρεμμάτων γύρω από τα χωριά Κούμαρι και Χατζή Αιγίου, με ελαιώνες, σταφιδάμπελους και οινάμπελους. Η περιοχή και οι εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες ενδείκνυνται για την παραγωγή ελαιολάδου, κορινθιακής σταφίδας & κρασιού αρίστης ποιότητας.

Η αγάπη μου για τα τον τόπο και τα προϊόντα της γης προσπαθεί να εμφιαλώσει το μεράκι, τον ήλιο και την τέχνη τεσσάρων γενεών του κτήματος Αγγελακόπουλου.

 

Sotiris Aggelakopoulos 


Σωτήρης Αγγελακόπουλος