Οίνος MEDINEO ερυθρός

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Red wine label - big

 

 

 

Οι δύο ποικιλίες αλληλοσυμπληρώνονται για να δώσουν ένα από τα δημοφιλέστερα χαρμάνια διεθνώς.

Χαρακτηριστικό το σκούρο κόκκινο χρώμα του, τα αρώματα φρούτων και μπαχαρικών και η γεμάτη γεύση του.

Σερβίρεται στους 16-18°C και συνοδεύει ψητά κρέατα, κοκκινιστά της κατσαρόλας και ώριμα τυριά.

 

 

Το γλυκόξυδο, βαλσάμικο ξύδι

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Sweet balsamic vinegar tag

 

 

 Ο ροδίτης και η κορινθιακή σταφίδα των πλαγιών της Αιγιάλειας μας δίνει άριστης ποιότητας μούστο.

 Ο μούστος συμπυκνώνεται και οξοποιείται αργά σε δρύινα βαρέλια, παράγοντας το φρέσκο βαλσαμικό μας ξύδι.

 Ακολουθεί ωρίμανση σε μικρά δρύινα βαρέλια.

 

Το ώριμο πια βαλσαμικό ξύδι με το μεστό, φρουτώδες αλλά και όξινο άρωμα και την πλούσια αρωματική γεύση του είναι έτοιμο για το τραπέζι μας.

 

Το Βαλσαμικό ξύδι του κτήματος Αγγελακόπουλου απέσπασε διάκριση στα ΒΡΑΒΕΙΑ GOURMET 2008-2009.

gourmet prize

 

Το παραδοσιακό ξύδι

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Traditional vinegar tag

 

 

Το ξύδι μας το φτιάχνουμε όπως παλιά. Από κρασί.

Η ποιότητα των σταφυλιών των πλαγιών της Αιγιάλειας είναι η αρχή για την παραγωγή του οίνου που θα γίνει η βάση για το ξύδι μας.

Το κρασί μετά την παραγωγή του οδηγείται στους παραδοσιακούς δρύινους οξοποιητές για μια αργή αλλά ποιοτική οξοποίηση.

 

Το φρέσκο ξύδι μετά την παραγωγή του είναι πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα αλλά δριμύ και αψύ, ένεκα της νεότητάς του.

 

Το αφήνουμε να ωριμάσει για τουλάχιστον άλλους 6 μήνες σε μικρά δρύινα βαρέλια.

Έτσι αναπτύσσει το σύνθετο και πλούσιο άρωμά του αλλά και την πικάντικη και μεστή γεύση του.

 

Το πετιμέζι

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Molasses tag

 

 

Η γλυκιά γεύση του φέρνει γλυκές αναμνήσεις από τα παλιά.

Το πετιμέζι προσδίδει άρωμα, χρώμα και πολλά θρεπτικά συστατικά όπου κι αν χρησιμοποιηθεί.

Είναι ένα πολύτιμο φυσικό προϊόν, πλούσιο σε ενέργεια, φυσικά αντιοξειδωτικά συστατικά, ιχνοστoιχεία και φυσικά σάκχαρα του σταφυλιού.

 

Παλαιότερα θα χρησιμοποιείτο σαν διατροφικό συμπλήρωμα αλλά και σαν φάρμακο. Σήμερα είναι κατάλληλο για πολλές παραδοσιακές χρήσεις, όπως:

- μουσταλευριά και μουστοκούλουρα, αντί για μούστο (1 μέρος πετιμέζι και 2-3 μέρη νερό),

- γλυκά, λουκουμάδες, τηγανίτες, αντί για ζάχαρη (1:1),

- σιρόπι στο παγωτό, γλυκαντικό στο γιαούρτι κ.ά.

 

Πλέον χρησιμοποιείται και σε σύγχρονα gourmet πιάτα με κρέατα, ψάρια και λαχανικά, σε σάλτσες και dressing.

Στο Κτήμα Αγγελακόπουλου δημιουργούμε πετιμέζι με την παραδοσιακή διαδικασία συμπύκνωσης του μούστου από τον εξαιρετικό και ώριμο ροδίτη των αμπελώνων μας.

 

Οίνος MEDINEO λευκός (ΠΟΠ Πάτρα)

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

White wine label - big   

 

 

Χαρακτηριστική ποικιλία της περιοχής μας ο ροδίτης, δίνει λευκό κρασί δροσερό, εύγευστο και ισορροπημένο, με φρουτώδη χαρακτήρα και διακριτικό, πολύπλοκο άρωμα.

Σερβίρεται στους 9-12°C συνοδεύοντας θαλασσινά, ψάρια, πάστες, λευκά κρέατα ή πιάτα με λευκές σάλτσες.

Είναι προϊόν Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Πάτρα.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 2