Το παραδοσιακό ξύδι

Εκτύπωση

Traditional vinegar tag

 

 

Το ξύδι μας το φτιάχνουμε όπως παλιά. Από κρασί.

Η ποιότητα των σταφυλιών των πλαγιών της Αιγιάλειας είναι η αρχή για την παραγωγή του οίνου που θα γίνει η βάση για το ξύδι μας.

Το κρασί μετά την παραγωγή του οδηγείται στους παραδοσιακούς δρύινους οξοποιητές για μια αργή αλλά ποιοτική οξοποίηση.

 

Το φρέσκο ξύδι μετά την παραγωγή του είναι πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα αλλά δριμύ και αψύ, ένεκα της νεότητάς του.

 

Το αφήνουμε να ωριμάσει για τουλάχιστον άλλους 6 μήνες σε μικρά δρύινα βαρέλια.

Έτσι αναπτύσσει το σύνθετο και πλούσιο άρωμά του αλλά και την πικάντικη και μεστή γεύση του.

FaLang translation system by Faboba